Hoewel Club Echo niet is gerealiseerd, blijft studioplay® zich met volledige toewijding inzetten voor de culturele groei en ontwikkeling van Amsterdam Zuidoost.

club echo

Club Echo: Een Gemiste Kans, Maar We Blijven Strijden voor Zuidoost

Een jaar geleden kwam Bart de Groot van Urban Sync B.V. met een spannende vraag bij ons van studioplay®: of wij enthousiast zouden worden van een nachtclub in Amsterdam Zuidoost. Als creatieve studio gevestigd op een steenworp afstand, en als actieve voorstanders van alles wat Zuidoost versterkt, waren we meteen enthousiast en namen de uitdaging graag aan.

Samen met LITT Events en Urban Sync hebben we hard gewerkt om de tender voor Club Echo te winnen. Het idee was om de nachtclub te openen tijdens ADE en de bewoners van Zuidoost een nachtcultuur te bieden die ze verdienen. Het was een ambitieus plan dat perfect paste in de visie van een bruisend en divers Zuidoost.

Helaas moeten we met teleurstelling melden dat Club Echo er niet zal komen. De kosten om de parkeertunnel bij de Johan Cruijff Arena brandveilig te maken zijn simpelweg te hoog. Zoals Het Parool op 5 juli 2024 berichtte: “Er komt toch geen nachtclub in de betonnen parkeertunnel bij de Johan Cruijff Arena in Amsterdam-Zuidoost. De kosten voor het brandveilig maken van de locatie zijn te hoog. ‘We hebben hard gewerkt. Dit is heel zuur.’”

Hoewel dit niet het resultaat is waarop we hadden gehoopt, blijven wij ons bij studioplay® inzetten voor de toekomst van Zuidoost. We zijn ervan overtuigd dat er nog volop kansen liggen om deze wijk te laten bloeien. Met dezelfde passie en toewijding zullen we blijven werken aan projecten die bijdragen aan een levendige, culturele toekomst voor onze gemeenschap.

We willen onze partners en supporters bedanken voor hun geloof in de visie van Club Echo. Laten we samen blijven werken aan een bruisend Zuidoost waar cultuur en innovatie hand in hand gaan.

Bezoek onze blog voor de nieuwste cases en updates van studioplay®

gerelateerde posts