Bij Studioplay creëerde ik samen met Nick en Liz een visuele identiteit voor Learn Adapt Build (LAB), wat hen hielp hun merk te versterken en verder uit te bouwen.

lab

Learn Adapt Build: Een Reis naar Visuele Identiteit met Nick en Liz

Bij studioplay® kreeg ik de kans om Nick en Liz te begeleiden bij het ontwikkelen van een visuele identiteit voor hun bedrijf Learn Adapt Build (LAB), dat zich richt op wetenschappelijk onderzoek, advies en tools voor gezonde werkomgevingen. Ze hadden al jaren moeite om hun merk goed vorm te geven en zochten iemand die echt begreep wat ze wilden bereiken. Nieuwsgierigheid leidde hen naar mij.

Nick en Liz stapten zonder veel context en met veel vertrouwen in het proces. Tijdens onze eerste Studioplay® sessies bleek dat mijn aanpak ruimte bood voor hen om samen te reflecteren op hun bedrijf en vragen te beantwoorden waar ze eerder geen duidelijkheid over hadden. De sessies voelden bijna therapeutisch aan. Hoewel ik aanvankelijk weinig sprak, gaf dit hen de ruimte om hun eigen antwoorden te vinden.

Het proces van het maken van moodboards bracht aan het licht dat Nick en Liz sterk van mening verschilden over de visuele stijl van hun merk. Terwijl de één de voorkeur gaf aan blauw en de ander aan rood, vond ik een middenweg en creëerde ik een geheel met paarse tinten. De verschillende moodboards hielpen hen om een keuze te maken en emotioneel verbonden te blijven met hun bedrijf, wat een belangrijke stap in het proces was.

Het belangrijkste wat ze leerden was dat het ontwikkelen van een merk een proces is en geen plotselinge openbaring. Stap voor stap groeide hun merk tijdens de sessies, en de brand guide die ik voor hen maakte geeft hen nu richting en plezier in het verder uitbouwen van hun bedrijf.

Nick en Liz waren enthousiast over het traject, ondanks dat ze normaal ongeduldig zijn met dit soort processen. Ze raadden anderen aan om tijd te nemen voor het proces, erop te vertrouwen en te genieten van de reis.

Bezoek onze blog voor de nieuwste cases en updates van studioplay®

gerelateerde posts